Van strand met reuzeschildpadden tot reggae! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Jolien Oever - WaarBenJij.nu Van strand met reuzeschildpadden tot reggae! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Jolien Oever - WaarBenJij.nu

Van strand met reuzeschildpadden tot reggae!

Door: yolien

Blijf op de hoogte en volg Jolien

17 April 2007 | Suriname, Paramaribo

Naast zo’n drukke werk week moet er natuurlijk in het weekend ontspant worden! 2 heerlijke weekendjes achter elkaar gehad! Eerst een lang paasweekend van 4 dagen waar we gezellig zijn gaan stappen in dikso de Starzz, hebben ge-paasbrunched en het aangelegde witte strand langs de rivier bezocht (White Beach) Zie de foto’s! Nounou wat een luxe voor ons he! Maar het is echt fijn, stage is soms zo slopend! Die kids vreten echt ontzettend veel energie :p Jammer dat ik hierover geen uitgebreide verslagen en foto’s op internet kan zetten ;) i.v.m. met privacy en aangezicht van het tehuis.

Afgelopen weekend was helemaal fan-tas-tisch! We zijn op trip geweest naar Matapica. Met als doel: Reuzenschildpadden zien die uit de zee het strand op komen om eieren te leggen. En ja! Ik heb ze gezien! Een enorm beest van wel 1,50 meter lang en denk ik 50 cm hoog die allemaal pin-pong-balletjes uit poepte in een gat! Geweldig om dat te zien in de natuur hoor.

De 1e dag zijn we met de Korjaal naar Nieuw-Amsterdam en Frederiksdorp geweest. We hadden heerlijk weer dus fijn was het wel in het bootje. Vanaf daar zijn we naar het Matapicastrand gegaan. Dit strand is alleen bereikbaar met een bootje, omdat erachter alleen maar tropische moerassen liggen.
Aan het begin van de avond, na gegeten, gechilled en gezwommen te hebben kregen we dansles op het strand (zie foto)

Midden in de nacht gingen we op schildpaddenjacht,omdat het vloed moest zijn anders komen ze de zee niet uit. Op de blote voeten, in het donker lopend, op het strand al wachtend tot de gids sporen van een schildpad ziet…echt spanning en sensatie! Het lijkt net of er een tractor over het strand is gereden, zulke diepe grote geulen laat zo’n beest achter! Foto’s konden natuurlijk niet gemaakt worden omdat het donker was en het eieren leggen zou verstoren.

Slapen deden we in de openlucht (zie de foto’s) in de hangmat! Nou beter wakker worden kan niet hoor ;) Gelukkig dat we geen tropische regenbui hebben gehad. De 2e dag hebben we lekker helemaal niks gedaan en gechilled op het strand, gezwommen en schelpjes gezocht (zie foto)!

Uitgerust en al terug gekomen in Paramaribo stond er nog wat leuks op het programma voor de zondagavond! Samen met Jolanda en een surinaamse vriend naar een groot reggae concert! We waren wat aan de late kant (Surinamers….) maar het was echt super! Daarna zijn we tot 5uur in de ochtend gaan after-party’en bij onze reggae ‘stamkroeg’ waar Jolanda en ik ons nog wel eens bevinden. Gelukkig hoefde ik vandaag (maandag) niet zo vroeg te beginnen op stage ;)

Al met al een zeeeer geslaagd weekend! En echt zo geluk gehad met het weer! Nu ik dit zit te typen komt het weer met bakken uit de lucht! Leuk op mn fietsie terug vanuit stage vandaag, veel straten staan helemaal blank heheh! Ik hoorde van andere Nederlanders hier dat het weer in NL helemaal super is? Ik hoop het in ieder geval voor jullie ik gun jullie ook wel een beetje warmte ;)

• 17 April 2007 - 07:02

Anja Hoogenboom:

Hallo Jolien,

Leuk hoor om al die berichten te volgen met die mooie foto's. je zou er jaloers op worden! Maar anderzijds is er wel die zware stage, jammer dat je daar weinig van mag laten zien en horen. Want ook daar zijn we hier in Hattem wel nieuwsgierig naar. Zaterdagavond 21 april is er bij Scouting st. Joris-viering. Vorige keer kon Walter er niet bij zijn omdat opa optrad. Dat is dit jaar weer het geval, maar nu kiezen we voor de scouting met het kampvuur (als dat laatste tenminste door kan gaan; het is hier in NL kurkdroog).
    Hou ons op de hoogte en nog veel goede, leuke en leerzame ervaringen gewenst in Suriname!
    Ook groeten van Ton natuurlijk.

Anja Hoogenboom

• 17 April 2007 - 07:45

Coby En Jorick:

Lekker lekker!!!! Gelukkig dat jij al heel gevorderd bent in het slapen in de hangmat ;).
    We zijn blij dat je daar schik hebt en dat je daar veel leuke en vooral spannende dingen onderneemt!

Blijf ervan genieten!!!

Dikke knuf van ons|!!

• 17 April 2007 - 10:45

Sanne:

SJeeeeeeees wat een uitzicht! Geweldig. Niet gek dat je soms een beetje een vakantiegevoel krijgt :D

• 17 April 2007 - 19:03

Nadine:

heej Yolien!
    Lang geen berichtje achtergelaten, ik weet het. Heel slecht van me. Maar wat een relaxede weekenden zeg! Het lijkt me echt fantastisch om die reuzeschildpadden eieren te zien leggen! En heerlijk in de open lucht slapen... word nu toch wel 'n beetje jaloers :P
    En leuke foto's zeg! Het ziet er allemaal erg mooi en gezellig uit :) (hoewel ik de vogelspinnen minder vind maarja dat ben ik weer :P)
    Nog veel plezier!
    nadine

• 18 April 2007 - 05:58

Peter Van Enk:

Tja....wat hier nog aan toe te voegen.
    Volop genieten ...het leven is wel leuk!! Gelukkig zwaaien ze niet overal op de wereld met wapens...!!

Groet P.

• 18 April 2007 - 07:10

Anne:

Wauw..die foto's! Wat vet om zulke mooie natuur en dieren te zien! Kijk je uit dat je er geen vakantie van maakt? ;)
    He meis, geniet ervan! Veel succes en blijf vooral zo doorgaan!

Liefs, dikke knuffel!

• 18 April 2007 - 20:42

Fam Kok:

Hallo Jolien.
    Wat schrijf je leuk over jouw belevenissen, je kunt wel een dagboek uitgeven als je weer in Nederland bent. Als ik het zo lees heb je het in de weekenden dik voor elkaar. Je moet ons dan ook maar eens de salsa dans leren.
    Zo als je schrijft lijkt ons het een heerlijk vakantieland, en willen we er wel zo naar toe. Maar dat stellen we nog even uit.
    Ik hoop dat je je stage toch leuk zult blijven vinden, ondanks de slechte begeleiding en slechte regels. Het lijkt me allemaal best zwaar, maar ik vind het knap van je, zover van huis zonder vrienden en fam. in de buurt. maar je zult je er wel door heen slaan, dat kun je is wel is gebleken.
    We hebben er weer een gezellig paasweekend opzitten met alleen maar volwassenen. Geen enkel "kind" is er meer bij.
    Misschien moeten we maar eens bij een volgend vrienden weekend een workshop salsa dansen doen, met als begeleidster ......!
    Jolien ik hoop dat je nog veel zult genieten daar, jammer van het regenseizoen, maar dat gaat ook wel weer over.
    Veel plezier. Groetjes Anneke

• 19 April 2007 - 19:03

Pa:

Nou dat salsadansen lijkt me wel wat, lekker soepel in de heupen. Anneke had wel een goed voorstel. Nog wel even oefenen van te voren en Midalgan mee. Lijkt me wel de ultieme vakantie, je hebt in ieder geval al ervaringen voor in Juli. Hoelang duurt zo'n boottocht naar Nieuw amsterdam en Frederiksdorp?(lijkt wel Drente). Nou die reggaestamkroeg wil ik weleens verkennen.
    Je had in ieder geval mooi weer met het weekend. Het hemelwater zal toch weleens op zijn, zelfs in Suriname.

grusse Pa

• 20 April 2007 - 14:06

Esther:

Heej Lien,
    wat een vreselijk tof verhaal, en die foto's :O ziet er echt super uit
    en dat toffe beest wat op een cavia lijkt is een capibara ;)
    xx Esther